Published: December 07, 2021, Edited by: Nicolas Padfield

Tilbud til gymnasieelever

Fablab RUC har to tilbud til gymnasieelever:

 • Støtte til dit SOP / SRP (Studieområdeprojekt / Studieretningsprojekt)
 • Rapid prototyping workshop - heldagsudflugt for hele klassen (se længere nede)

Støtte til dit SOP (Studieområdeprojekt) eller SRP (Studieretningsprojekt)

Vi tilbyder målrettet individuel hjælp til dit projekt

 • Tirsdag d. 8. februar (uge 6) kl 16-21
 • Torsdag d. 10. februar (uge 6) kl 13-17

Her kan du komme og få hjælp og sparring til

 • Ideudvikling
 • Design Thinking
 • Rapid Prototyping
 • Skabelse af den første fysiske prototype (laserskæring, 3D print, Arduinoprogrammering, simpel elektronik og lignende)

Vi ved noget om fysiske prototyper, produktdesign, 3D print, 3D modellering, droner, bymodeller, teknisk tegning, elektronik, programmering, robotter, lys, lyd, sensorer, spildesign, planter, den grønne omstilling m.v.

Det typiske projekt vi kan hjælpe med er indenfor det tekniske område, men også f.eks. et filosofiprojekt hvor man ønsker at producere et brætspil, eller et psykologiprojekt hvor man ønsker at bygge en forsøgsopstilling.

Man må meget gerne tilmelde sig på email fablab@ruc.dk med emne "SRP/SOP", hvilken af de to datoer du vil komme, fire linjer om hvem du er, hvad du ønsker at få ud af dagen, hvilke fag du skriver indenfor, gymnasienavn, din lærers navn og email. Der er maksimalt plads til 15 elever. Man må også gerne bare komme og se om der er plads - men så kan vi ikke love noget. Find os i bygning 9.

Rapid prototyping workshop - heldagsudflugt til et cutting edge digital fabrikationslaboratorie for hele klassen

Er du gymnasielærer indenfor et teknisk eller naturvidenskabeligt fag? Tag hele klassen med på heldagsudflugt til Fablab RUC og opleve hvordan man kan designe noget, tegne det på computeren, og laserskære en fungerende prototype, altsammen indenfor få timer.

Almindeligvis designer vi morgendagens tandbørsteholder. Det er noget alle kan forholde sig til, og mulighederne er vide - vi har set alt fra elegante designs til familieløsninger til magnetisk svævende tandbørster til ultraviolet lys desinficering. Men vi kan også ændre workshoppens indhold for at understøtte jeres pensum - bare hovedingredienserne er tæt på

 1. Lær et Fablab at kende
 2. Design thinking
 3. Lav en første prototype
 4. Tegn anden prototype på computer (Inkscape)
 5. Laserskære anden prototype

Skriv til fablab@ruc.dk med emne "Gymnasieworkshop". Inkludere fag, gymnasienavn, antal elever og foreslå 1-2 dage, ca. kl 10-16 hverdage. Vi har kun mulighed for at sige ja til 3 gymnasieklasser om måneden. Find os i bygning 9.